Дубай – предпочитана дестинация

Намиращият се на югоизточния бряг на Персийския залив Дубай винаги е представлявал интересна и любима туристическа дестинация. Голямо значение за това има и фактът, че страната преразглежда приоритетите си и се съсредоточава върху туризма и финансовите услуги, измествайки икономически на по- заден план добива и преработката на нефт. Дубай се превръща в средище на грандиозни строителни проекти – небостъргачът Бурж Халифа (828 м.) – най-високата сграда в света; Емиратските кули, в които могат да се карат ски, въпреки високите градуси навън; супер луксозният хотел Бурж Ал Араб, обявен за символ на Дубай; изкуствени острови. Наред с тези уникални сгради и множество модерни молове, съжителстват традиционните арабски пазари – т.нар. сукове, в които могат да се закупят парфюми, килими, екзотични подправки, разбира се, след традиционното пазарене.

Дубай

Дубай залага на привличането на туристи и търговията – януари и февруари месец са добро време за шопинг – тогава се провежда дългият Търговски фестивал с големи и изгодни намаления, който през летните месеци се трансформира в Summer Suprises и включва намаления в моловете, придружавани от събития с разнообразна и забавна тематика.

Wizz Air открива нова линия София – Дубай

Предвид засиления туристически интерес към Дубай нискотарифната авиокомпания Wizz Air открива нова линия от София до Дубай. Първият полет ще е на 29-ти октомври тази година, а първоначално цените на билетите са промоционални – от 149 лв. Очакванията са да пътуват основно два типа клиенти – такива, които имат бизнес отношения с източната държава и любители на шопинга. Полетите ще се извършват три пъти седмично – в дните вторник, четвъртък и събота. Компанията открива такива линии и от Будапеща, Букурещ и Киев.

Предвидено е самолетите да кацат на новоизграденото летище Dubai World Central. То разполага с пет писти, възможност да побере 160 млн. пътника и е с амбиция да се превърне в най-голямото летище в световен мащаб. Wizz Air е авиокомпанията, която ще бъде първият клиент на новото летище.