Екзотиката на африканските брегове

LufthansaКейп Таун е сред избраните дестинации по южното крайбрежие на Африка. Има самолетни билети на достъпни цени, ако сте съобразителни и ги закупите по-рано от датата на пътуване. Lufthansa предлага изгодни цени. Можете да дойдете тук около Нова година, тъй като това е летният сезон за Кейп Таун.

Тейбъл Маунтин

Тейбъл Маунтин с прекрасните върхове Лайнс Хед и Сигнал Хил ограждат желаната от много туристи дестинация на Южна Африка. Кейп Таун е широко разположен град на територията на 8 области. Описва голяма дъга от залива Фолс Бей, Нос Добра Надежда и обратно до Тейбъл Маунтин. Живописен, красив, следващ извивките на полуострова, е забележително място от картата на света. Тук се срещат водите на Индийския и Атлантическия океани и е вълнуващо преживяване.

Нагоре към върха на Тейбъл Маунтин

Има два варианта за изкачване на плоската планина. Единият е да ползвате някоя от туристическите пътеки. Другият е кабинковият лифт на Тафелберг Роуд. Може да го хванете в центъра на града. Маркировките за пътеките са добри, но все пак си набавете туристическа карта от някое от бюрата или книжарниците в града. От върха на планината ще видите стадионът на Кейп Таун, който е домакин на световното първенство по футбол през 2010г. Непосредствено до стадиона се простира центъра на града с Градската галерия, Театъра и други ценни сгради.

Добра Надежда

На нос Добра Надежда се намира най-старата постройка в околността, която е построена през далечната 1679г.. Това е крепостта Добра Надежда и е наследство от холадското присъствие на Южноафриканския бряг. Националният музей разполага с обзаведена къща, в която желаещите могат да видят възстановка на бита на местното население през 18в. Друга туристическа атракция е кеят “Виктория и Алфред”, посветен на строителя си принц Алфред и на неговата майка – кралица Виктория.

Остров Робен

Тук се намира бившият затвор, до който може да стигнете с ферибот. Тук един от духовните и политически водачи за свобода на нашето съвремие Нелсън Мандела прекарва цели 27 години от живота си. Сега сградата е превърната в музей.

Обедния залп

В Кейп Таун има традиция всеки ден по обедно време да чуете изстрела на градското оръдие, сигнализиращо за всички кораби кое време на деня е. Това е метод за сравнение на хронометрите, който датира от далечния 18в. и е традиция, която се спазва. Има много места и сгради, които са поставили началото на традиции тук, всичките датиращи приблизително от това време.