Нека забавленията започнат!

влакче на ужаситеПредставете си едно пътешествие, по време на което адреналинът ви ще скочи многократно, а преживяванията ще оставят незабравими спомени в съзнанието ви. Влакчета на ужасите, водни пързалки и всякакви умопомрачителни забавления – разбира се, става дума за пътешествие из увеселителните паркове на САЩ, а те са първенци по поставяне на рекорди в тази сфера.

Да вземем например най-високото влакче на ужасите – в парк Кингда Ка. С височина от 45 етажа (повече от лондонския Биг Бен) и ускорение за първите три секунди до над 180 км/ч., това влакче със сигурност ще преобърне представите ви за приключение. “Разходката” трае 59 секунди, които са изпълнени с повече адреналин, отколкото можете да си представите! Кингда Ка се намира в парк Сикс Флагс в Ню Джърси, докъдето можете да стигнете с Continental Airlines.

А като заговорихме за височини, нека обърнем поглед към най-високата водна пързалка. Става дума за свободно падане от височина, колкото 12 етажа по воден улей – скоростта ви може да достигне до 90 км/ч. Можете да проверите на крайната точка, където има скоростомер, и след това да се похвалите на приятелите си. Уникалното предизвикателство включва и тунел. Намира в парка Съмит Плъмет във Флорида (самолетни билети Alitalia).

А ако съчетаем влакчето на ужасите с водните забавления получаваме Перилъс Плъндж - атракция в парк Нотс Бери Фарм в Калифорния. Това ще е най-стръмното спускане в живота ви. Наклонът е цели 75 градуса (почти отвесен), но благодарение на специалните магнитни спирачки, част от скоростта се убива. Летете до Калифорния с Air France.

влакче на ужасите