Увеселителен парк стар трек в Йордания

Увеселителен ЙорданияТемата Стар-Трек е толкова експлоатирана, че дори понякога замъглява истинските спомени от вълнуващия сюжет и незабравимите герои от нея. На хоризонта се задава поредното ново забавление, свързано изцяло с темата от фантастичната лента.

Йордания (самолетни билети до Йордания) е страната, която се надява новият увеселителен парк, който е част от мащабен проект за разширение на стойност 1 млрд. долара, да привлече към дестинацията тълпи от посетители и да вдигне неимоверно посещаемостта й.

Прегледайте коя да е туристическа брошура от страната и със сигурност от страниците ще наскачат лъскави фотографии на топ атракции като богатите на минерали води от Мъртво мори или пък древните руини в Петра.

Но само почакайте да дойде 2014, тогава се очаква Йордания да привлече стотици хиляди туристи в крайбрежния град Акаба с проекта си за развитие на курорта в него.

Мястото, с внушителните размери от цели 184 акра предстои да бъде наречено Астрариума на Червено море. Предвижда се в него да има четири хотела, множество атракции на тема Стар-Трек, част от които ще включват супер модерно космическо приключение и симулатор. Създателите на проекта гарантират, че ще предложат на клиентите си завладяващо забавление в реално време, което достига до невиждани досега дръзки височини.

Компаниято от Близкия изток на име Рубикон вече е подписала сделка с американските медийни гиганти Парамаунт и CBS, за да започне създаването на курорта.

Крал Абдула II, който е известен с това, че е голям фен на фантастиката Стар Трек, се смята за един от основните местни инвеститори, стоящи зад проекта.

Очаква се строителните работи по уникалната конструкция да започнат следващата година, за да може да се случи планираното откриване на комплекса през 2014 г.

Междувременно от Саудитска арабия също подготвят големи планове за построят най-високата кула в света, която ще се извисява с цели 173 метра над сегашния рекорд, който се държи от сградата Burj Dubai. Цената на проекта около 1.2 млрд. долара и освен всичко друго в него се предвижда да има и най-високата обсерватория в света.